Fjerning av graffiti

Vi fjerner tagging

ALLIANCE+ fjerner tagging og graffiti raskt og effektivt. Vi utfører skånsom og miljøvennlig fasaderens og tilbyr supplerende beskyttelse mot graffiti. Kontakt oss for å få et konkurransedyktig tilbud på rask og effektivt fjerning av tags og hærverk.

Rask fjerning av tagging og graffiti

Tagging bør fjernes raskt slik at det ikke sprer seg. Tagging er en særlig form for graffiti der stiliserte signaturer og figurer blir sprayet eller tusjet på vegger og bygg. For taggeren er det viktig å få vist fram signaturen. Slik ser andre i miljøet at dette området er taggernes
‘territorium’. Jo raskere tags fjernes, jo mindre attraktivt blir det å tagge, siden formålet med å vise fram tags forsvinner. Tagging er derfor noe helt annet enn gatekunstverk, som i lovlig form skal tjene til å forskjønne nærmiljøet og i mindre lovlige former oftest forsøker å gjøre oppmerksom på sosiale eller samfunnsmessige problemer eller underholde forbipasserende med et kunstnerisk mål for øye. Gatekunstverkene lages ofte slik at de ikke skader bygg eller er ikke-permanente og kan fjernes relativt enkelt.

Dessuten kan det bli vanskeligere å fjerne tagging, jo lengre den blir sittende på overflaten. Murverk og porøse overflater er sårbare overfor tagging. Når spraymaling blir sittende lenge, kan murstein smuldre bak malingen og porøse materialer kan suge opp spraymaling slik at det blir nesten umulig å fjerne.

Vi fjerner tagging miljøvenligt og effektivt

ALLIANCE+ har stort fokus på miljøet i alle sine tjenester. Vi har godkjenning som svanemerket renholdsleverandør og renser også fasader med effektive, spesialutviklede midler, som er skånsomme mot både miljø og bygninger.

Unngå skader på bygg og murverk

Eldre bygg med murvegger og kalkbassert puss må puste for å unngå skader - derfor er det svært viktig at tagging fjernes korrekt slik at murverk ikke tar skade og eventuelle overflatebeskyttelse påføres korrekt. Betong, skifer og andre porøse materialer kan også være svært vanskelige å fjerne graffiti fra. De suger opp spraymalingen og kan også suge opp kjemikalier fra fjerningen slik at det er nesten umulig å unngå skygger etter taggingen.

Malte overflater vil ofte reagere på kjemikaliene til fjerning av selve taggingen. Det betyr at det kan være nest inntil umulig å fjerne tagging uten å få med selve malingen. Dessverre holder det ikke å bare male over tags. Spraymaling som brukes til tagging er ofte lakkbasertog er derfor helt tett, slik at bygningen ikke får puste. Med profesjonelle fjerning kan du være sikker på at hærverk tas bort så skånsomt som mulig og at bygg og fasade blir behandlet korrekt.  

Overflatebeskyttelse - proaktiv behandling mot tagging

ALLIANCE+ tilbyr også supplerende overflatebeskyttelse av mur på utsatte steder av bygning. Det vil oftest være aktuelt å dekke sokkel og opp til første etasje - taggere rekker sjeldent høyere opp.

Overflatebeskyttelsen er en diffusjonsåpne hinne, som beskytter effektivt mot fremtidige graffitiangrep. Våre graffitibekjempere påfører beskyttelsen, som er godkjent og miljøvennlig. Når beskyttelsen er påført og tørker, vil overflaten se ut som før, slik at beskyttelsen er usynlig. Beskyttelsen er en av de mest effektive bekjempelsesmetoder. Den gjør det enkelt og raskt å fjerne tags uten at fasaden tar skade.

Vaktservice

Mye uønsket aktivitet rundt bedriften din utenfor åpningstid kan skape utrygghet. Vi holder øye med bygningene dine både i og utenfor arbeidstid og tilbyr skreddersydde vaktløsninger til dine behov. Vaktvern er også en effektiv løsning mot graffiti og hærverk mot bygg og grønne områder. Kontakt oss for å høre om mulige løsninger.

Tilbake