Overtidsmaten

Overtidsmat

Overtidsmat holder energien oppe de siste timene på jobb, der den ekstra innsatsen legges. Skal dine ansatte jobbe sent, kan et sunt og næringsrikt måltid gi dem energi til å holde nivået, selv om det blir mange jobbtimer.

Overtidsmat viser at du som arbeidsgiver setter pris på de ekstra timene, som medarbeidere legger på jobben. Det motiverer til å gi litt ekstra, og viser verdien av de ekstra timene. APPETIZE+ tilbyr fruktordning, catering og fullverdig kantine, hvor medarbeidere har mulighet for å få et godt og sunt måltid senere på dagen eller særordninger etter behov.

Overtidsmat bør også være god og sund

Skatten på overtidsmat har med en viss grunn fått kallenavnet ‘pizzaskatten’ - vi mener overtidsmat kan være både bedre, sunnere og mer spennende enn pizza. Spiser man typisk usunn hurtigmat blir blodsukkeret ustabilt og de fleste vil ha en tendens til å spise flere kalorier - uten å få i seg de nødvendige næringsstoffer og fibre. Det er selvfølgelig greit å kose seg en gang i mellom, men som jobbmat lønner det seg gjerne å velge mat som metter godt og holder energinivået høyt i lengre tid.

Våre mattilbud er basert på mat laget fra bunnen med fokus på velsmak og et sunt matvalg. Med delikat og innbydende, sunn mat blir det enkelt å velge mat, som gir næring til kropp og hjerne, slik at det siste taket på jobben går unna.

Krav på overtidsmat

Overtidsmat er et frynsegode, som arbeidsmiljøloven faktisk ikke gir en spesifikk, uttalt rett til. Likevel har mange arbeidsplasser regulert retten til overtidsmat i tariffavtaler eller ved lokalavtaler, eller arbeidsgiver har beslutte at overtidsmat gis ved behov og etter avtale. Dermed kan arbeidstaker kreve overtidsmat med tariffavtale eller personalhåndboken framme, men ikke med loven i hånden. Vi mener likevel at overtidsmat er et typisk trivselsgode, som det sjeldent lønner seg å spare unna. Arbeidsmiljøloven kan dog sikre en ekstra pause, slik at arbeidstaker har mulighet for å få en ekstra matpause, uavhengig av om arbeidsgiver eller medarbeider sørger for maten.

Overtidsmat - regler

Retten til overtidsmaten er som sagt ikke underlagt arbeidsmiljøloven. Regler om overtidsmat bestemmes lokalt på arbeidsplassen eller i tariffavtaler. Men overtidsmat gir helt sikkert bedre trivsel på arbeidsplassen og mere effektiv jobbing, når medarbeiderne dine må jobbe sent. Som arbeidsgiver skal du være oppmerksom på skatt av overtidsmat. I 2019 ble skattereglene revisert slik at de skulle være enklere for både arbeidsgiver og arbeidstaker.

Overtiden skal være pålagt av arbeidsgiver, men vil vanligvis regnes som pålagt, selv om arbeidsgiver ikke har gitt en direkte ordre om overtid - og den skal registreres som overtid.

Skatt på overtidsmat 2019

For arbeidstakeren er det vanligvis lønning/regnskapsansvarlig som fikser alt det med skatt i forhold til overtidsmat. Skal arbeidsgiver dekke merutgifter til kost for en medarbeider, skal medarbeideren jobbe minst ti timer sammenhengende. Måltidet kan gjerne spises før den siste økten unnagjøres - dvs. innenfor sedvanlig arbeidstid, så lenge den totale arbeidsdagen blir på minst 10 timer. Overtidsmat kan dekkes for opptil 200 kroner per ansatte, og beløp utover dette vil være skattepliktig for ansatte.

Tilbake